logo inkluderet med hjem link

Borger

Erhverv

Politik og Indflydelse

Søg

 

Sønderborg Kommunes grundfortælling

Sønderborg - udsigt i verdensklasse
Opdateret 02.12.2019

Sønderborgs tre styrkepositioner har dannet grundlag for Sønderborgs samlede grundfortælling.

positioneringsplansoenderborg1280x1019_styrkepositioner.png

Grundfortællingen

Sønderborg har udsigt i verdensklasse. Her mødes Skandinavien og det kontinentale Europa. Storbyer som Flensborg, Hamborg og Kiel er vores tætte naboer, og vores veludbyggede infrastruktur giver korte afstande til andre metropoler som København og Berlin via motorvejen og lufthavnen.

Vores særlig beliggenhed er med til at skabe en international stemning, der både kendetegner og præger Sønderborg. Snakken går på alverdens sprog - uanset om du sidder på én af byens mange caféer eller restauranter, i kantinen hos én af Danmarks globale industrikoncerner eller på universitets campus, der har studerende fra mere end 50 forskellige lande.

Erhvervs-, handels- og bylivet er pulserende og dynamisk. Sønderborg har den tredjestørste koncentration af mennesker i Danmark, der arbejder inden for viden, iværksætteri og innovation. Vi har en højtspeciaiseret energiklynge, der beskæftiger ca. 3.000 mennesker, ligesom vi samarbejder på kryds og tværs om bæredygtige løsninger på de globale klimaudfordringer. Derfor har vi også et mål om at gøre Sønderborg CO2-neutral.

Udsynet i Sønderborg er globalt og en del af vores kulturhistoriske arv. Vores selvstændighed og handlekraft stammer fra vores tid under skiftende flag. Det har også skabt åbenhed, respekt og en evne til at samarbejde på tværs af grænser, sprog og kulturer.

I alt er denne sammensætning med til at gøre Sønderborg til en unik storby midt i naturen. Vi er således glokale. Globale og lokale på samme tid - med international puls, globale virksomheder, storbyliv, skove, bakker, 250 km havudsigt og en enestående natur. Vi byder på åbne vidder med plads til ro og fordybelse samt et dynamisk og international arbejdsliv.

Med tre ord: Udsigt i verdensklasse.